Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
reg - 16-01-2015 15:13:13
Geldzaken & Recht

Ouderenkorting

Wat wordt er weer een hoop onzin verkondigd door mensen die totaal niet op de hoogte zijn van met de materie. door al die foute antwoorden zet je de vragensteller alleen maar op het verkeerde been.

de ouderenkorting is een korting op de te betalen belasting en heeft niets te maken met korting op inkomen op arbeid of korting op belastbaar inkomen.ook bestaat er geen recht op een gedeelde van de ouderkorting.

de voorwaarden voor de ouderenkorting in 2013 zijn:
u bereikt uiterlijk op 31 december 2013 de aow gerechtigde leeftijd.
u hebt recht op een ouderenkorting van € 1.032 als uw verzamelinkomen in 2013 niet meer bedraagt dan € 35.450.
u hebt recht op een ouderenkorting van € 150 als uw verzamelinkomen in 2013 meer is dan € 35.450.

het lijkt mij niet logisch dat een uitkeringsinstantie ouderenkorting gaat terugvorderen. als er door een instantie bij de uitbetaling niet de juiste kortingen zijn toegepast waardoor er te veel of te weinig belasting is betaald zal dit na het doen van een aangifte over 2013 door de belastingdienst gecorrigeerd worden.