Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 16-01-2015 15:29:47
Huishouden & Energie

Betalingsregeling extreem hoge eindafrekening energieleverancier

Er geldt een verjaringstermijn van 2 jaar voor de goede afrekening van de jaarafrekening.

consuwijzer

hebt u al een eindafrekening of jaarafrekening van uw energiebedrijf gekregen? dan is het mogelijk dat u daarna nog een rekening ontvangt. dit noemen we een naheffing. dit gebeurt bijvoorbeeld als het energiebedrijf een fout heeft gemaakt met de afrekening. met een naheffing kan het energiebedrijf deze fout herstellen.

een naheffing sturen mag het energiebedrijf alleen doen binnen een bepaalde termijn: de verjaringstermijn. is de verjaringstermijn voorbij? dan is het energiebedrijf te laat. de rekening is dan 'verjaard'. u hoeft de rekening dan niet meer te betalen.
https://www.consuwijzer.nl/energie/energierekening/eindafrekening/tot-wanneer-mag-energiebedrijf-naheffing-sturen">bron

ze hebben zelf een fout gemaakt, omdat de meteropnemer ziende blind was. ik zou het bedrag delen door 5 maal 2 (de laatste 2 jaar) en dat opvoeren als de echte betaling. daar (5600 euro) een jaar over doen lijkt me redelijk.