Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 16-01-2015 19:51:10
Geldzaken & Recht

Bijzondere zorgplicht bank

Dus bestaat die lening van€70.000,-- niet meer inmiddels? dan telt die ook niet meer bij de verrekening.

als het schenking vader aan zoon was, heeft dat niets te maken met een erfdeel in moeders nalatenschap.

via een verrekenbeding kunt u nooit mede-eigenaar worden en dat zal zeer waarschijnlijk ook nooit beweerd zijn door de notaris. als u dat had willen worden, dan had u, zoals u zelf al opmerkt, overdrachtsbelasting moeten betalen. dat hebt u niet willen doen, waardoor uw ex enig eigenaar bleef van de grond. dat is uw keuze geweest.

ook vind het knap dat een notaris in het hoofd van haar cliënten kan kijken om achteraf nog te kunnen bepalen wat de bedoeling is geweest. waarschijnlijk heeft zij gezegd dat verrekenen niet altijd positief hoeft uit te pakken. maar dat is de fiscale deal die daar mee speelt. niet alleen de lusten delen, ook de lasten. en het kan dus zowel positief als negatief uitpakken.

maar zoals al aangegeven, beschermt deze beperking in de verrekening nu juist uw vermogen omdat u anders aan uw ex geld zou moeten uitkeren. nu niet.