Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-01-2015 16:27:32
Computers & Telefonie

Stroom, tv, monitor, uit, aquarium

Gerbera schreef op zaterdag 17 jan 2015, 16:13: beste eclipse, overbelasting van het stopcontact kunt u controleren bij de eerste stekker die daar in zit. wordt deze bij meerdere ingeschakelde apparaten zoals tv, computer e.d. warm dan is er sprake van overbelasting. u loopt daarbij het risico dat de voedingsdraden van het stopcontact te warm worden waarbij mogelijk de isolatie op den duur minimaal wordt. dit kan kortsluiting tot gevolg hebben en in het ergste geval ook brand veroorzaken. bij een dergelijke hoeveelheid aansluitingen met gebruik van verlengsnoeren loopt u dan het risico problemen met uw verzekering te krijgen. het gebruik van meerdere beveiligingen tegen piekspanning is overbodig, de eerste zal de klap opvangen waarbij ook de aardlek en/of hoofdschakelaar uitschakelen. het horen schakelen van de thermostaat kan veroorzaakt worden door slijtage van de contactpunten. als deze te licht is ten opzichte van het vermogen van het verwarmingselement gaan de contactpunten op den duur inbranden wat een zgn vlamboog kan veroorzaken. dit hoort u mogelijk. verder ga ik er van uit dat het stopcontact waar alles op is aangesloten ook geaard is.

@@ hallo gerbera, ik ga zondag de boel wel ontkoppelen, eerst de aquaria, dan alles wat met de tv verbonden is dan de computer kast, ik ga alle stekkers eruit halen en erin terugzetten, ik dacht dat ca 3 jaar terug het met de aarde te maken had, en dat het geen kwaad kon, de stoppen slaan nooit door, ik heb geen problemen met stroom, de keuken heeft z n eigen afdeling, dat ik hier maar een contact aan de muur heb, sja ik heb het ook niet gemaakt he. dat er aan de andere kant 3 zitten waar één lamp op staat, en de stofzuiger voor het vloerkleed ( karpet) vindt het zelf ook raar hoor. maar is niet anders. vandaag de thermostaat nog niet gehoord, ook geen andere ontkoppel geluiden...zet daarnet de tv aan voor het schaatsen en de monitor blijft aan ? geen waarschuwing van de computer.. en iedereen die me wilt helpen , daar gaat het nu over strijkijzers :-) ik laat morgen wel weten wat ik gedaan heb, misschien dat een van jullie weet hoe je iets ontaardt ?? oid ??? o ja ja alles is geaard hier hoor geen zorgen he ..... gr han