Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2015 08:25:49
Voeding & Gezondheid

Zorgverzekering

Beste marietje17,

zoals ook al door anderen aangegeven heeft uw zoon een 'vast adres' nodig. als hij dat heeft dan kan hij hoogstwaarschijnlijk een uitkering aanvragen. naast die uitkering kan hij dan ook zorgtoeslag aanvragen. geen idee of uw zoon medische behandeling nodig heeft maar met de goedkoopste polis (inclusief maximaal eigen risico) is de maximale zorgtoeslag hoger dan de kosten van de zorgverzekering. wel is het zo dat met een maximaal eigen risico de eerste eigen kosten bij medische behandeling hoger zijn. de zorgverzekering hoeft uw zoon dus per saldo niets of niet veel te kosten.

indien u niet staat bent om een vast adres en het aanvragen van een uitkering en zorgtoeslag te regelen zoek dan hulp. klop bijvoorbeeld bij de gemeente aan zoals ook al door anderen aangegeven of vraag een goede kennis of vriend om u te helpen. met welke terugwerkende kracht een uitkering en zorgtoeslag aangevraagd kunnen worden weet ik niet, maar dat zal men u vast vertellen als u het aanvraagt.
hopelijk lukt het uw zoon om met een vast adres, uitkering dan om zijn leven beter op de rit te krijgen. u zult als moeder voor uw zoon toch ook een ander leven wensen dan dat hij nu heeft.