Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2015 12:07:15
Computers & Telefonie

Stroom, tv, monitor, uit, aquarium

Beste eclipse, voor overbelasting was ik ook niet zo bang, de grootste verbruikers zijn de verwarming, computer en de tv. het uitvallen van de monitor zou toeval kunnen zijn als de pc aanstaat en de verwarming gelijktijdig met de tv zou inschakelen. op dat moment onstaat er dan een spanningsdip die net genoeg kan zijn om de aansturing in de pc van monitor uit te schakelen.
een andere mogelijkheid is dat door stofophoping in de computer de zaak te warm wordt waardoor de monitor kan uitvallen. wat de piekbeveiliging betreft, ik ga er vanuit dat het u bekend is dat deze uitsluitend werkt op een te hoge toevoerspanning. op het moment dat de spanning op het net te ver boven de 230 volt komt schakeld de beveiliging uit en is alles daarachter spanningsloos. en wat het strijkijzer betreft, zolang u deze niet als extra verwarming in het aquarium doet kan u deze, ongeacht het merk, gewoon blijven gebruiken. zo ook de eerder genoemde stofzuiger, deze niet gebruiken om het aquarium leeg te zuigen want daar kan die niet tegen. ;-) suc6 gr. ger