Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-01-2015 14:19:34
Computers & Telefonie

Beveiliging pc

Avast free is op zich een goede antivirus-scanner.
het geeft voor een gratis versie een redelijk uitgebreide bescherming, de meest uitgebreide van alle gratis av-scanners.
onder die voorwaarden dat de gratis versie wordt getest doen de makers van avast ook mee aan de diverse tests die een aantal av-test-labs doen, o.a. av-comparatives.org.
ook je mail en web verkeer wordt in de gaten gehouden.

het zal uiteraard duidelijk zijn dat een betaalde versie een veel uitgebreidere bescherming biedt met meer mogelijkheden, o.a. een sandbox functie en nog veel meer, echter is de eigenlijke scanner engine, de eigenlijke scan-software, van zowel de gratis als de betaalde versie gelijk.
voor de uitgebreidere versie kom je dan meestal in de zogenaamde "internet security suites", die veel meer onderdelen beschermen of in de gaten houden.

dat de engine van de "gratis versie" mee doet aan de tests kun je zien als je op onderstaande link klikt en het testresultaat bekijkt van de laatste test, december 2014 en met je muist op "avast"gaat staan, dan zie je dat de gratis versie wordt aangegeven.

klik hier-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2014&month=12&sort=0&zoom=2">av-comparatives real world protection test aug-nov 2014

er zijn av-scanners die wat beter presteren, met name op het "performance", prestatie gebied, dus de belasting die een scanner op een systeem geeft, of het geven van "false positives" , valse alarmen, maar v.w.b. de bescherming ontlopen de grote av-scanners ze elkaar niet zo veel.

hier nog wat testen:

klik hier-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart4&year=2014&month=10&sort=0">performance-test

klik hier-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart6&year=2014&month=9&sort=0">false alarm test

klik hier-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart1&year=2014&month=9&sort=0&zoom=2">file detection test sept 2014

als je regelmatig scant met mbam of een andere malware-cleaner zoals adwcleaner moet dat voldoende zijn.

ik heb zelf avast een lange tijd gebruikt maar vond de belasting op mijn systeem soms wat te hoog, heb nu een aantal jaren een andere uit de grote serie. (eset-nod32) , maar dan alleen de scanner
betaalde voor de eerste keer iets van 34 euro voor 2 pc's, nu voor een verlenging voor 2 pc's 23,47 euro, voor die 12 euro per pc, per jaar kan men zich geen buil aan vallen.( dit is dus een enkele scanner, geen internet security suite)
maar er zijn er meer die goed of heel goed presteren en toch niet veel hoeven te kosten.
avira is er ook zo 1, maar er zijn dus veel meer goede scanners