Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 21-01-2015 14:20:51
Computers & Telefonie

Beveiliging pc

[quote=hänschen klein schreef op woensdag 21 jan 2015, 12:37]@gompy2. ja, bij g-data is er een (moeizame) manier om de waarschuwing te ignoreren/te onderdrukken, maar het geeft een onveilig gevoel!
vanmorgen heb ik mijn (internet)bank per e-mail gevraagd of zij avast free of malwarebites free voor voldoende beveiliging kunnen classificeren.......
het antwoord zal max. twee dagen op zich laten wachten, ik meld me daarna terug!

ikzelf heb een hp-computer met g-data beveiligd en surf de hele dag met een tweede, oude en onbeveiligde computer (met het xp-programma) zonder ooit iets te hebben opgelopen.....misschien juist prima omdat niemand xp meer gaat hacken?
tot de machine erbij neervalt of een virus mij killed!
malwarebytes is geen virusscanner, het zoekt bepaalde ad, spy en andere malware op maar doet niks tegen, of herkent echte virussen.
quote:

vervangt malwarebytes anti-malware mijn virusscanner?

de betaalde versie van malwarebytes anti-malware is niet bedoeld als vervanging voor uw gebruikte virusscanner of ander beveiligingspakket, malwarebytes anti-malware is echt een aanvullende al dan niet essentiële malware-scanner om naast een bestaand beveiligingspakket te installeren en te gebruiken.

dat malwarebytes anti-malware geen vervanging voor uw virusscanner is heeft voornamelijk te maken met het feit dat het programma zich voornamelijk richt op het detecteren van zero-day malware en (malware in het wild) zoals virus droppers, wormen, trojaanse paarden, rootkits, spyware, adware, en rogueware wat menig gewone antivirusscanners of internet security pakketten (nog) niet detecteren of volledig kunnen verwijderen. maar er zijn ook malware-infecties die malwarebytes anti-malware niet detecteert of zal verwijderen en denk hierbij aan bijvoorbeeld file-infectors die over het algemeen door reguliere antivirussoftware wel aangepakt zullen worden.


bron, klik hier-> http://www.malwarebytes-anti-malware.nl/veel-gestelde-vragen-faq/vervangt-malwarebytes-anti-malware-mijn-virusscanner/">vervangt malwarebytes anti-malware mijn virusscanner?

dat je niks hebt opgelopen weet je niet als je een onbeveiligde machine met windows xp gebruikt, je hebt niets wat een melding kan geven.
als je gewoon op het internet surft en gewoon wat website's bezoekt wil het nog niet zeggen dat je van alle kanten besprongen wordt door virussen/trojans/spyware en dergelijke, maar de kans is uiteraard groter dat als je per ongeluk iets tegen komt wat echt gevaarlijk is, je ongemerkt een besmetting op loopt.

je kunt bekijken of een website die g-data aangeeft als zijnde gevaarlijk, ook écht gevaarlijk is, want een melding kan ook een "false positive"zijn.

er zijn browser add-ons, die kan men toevoegen aan een browser, en d.m.v een rechtsklik kan men een bestand of een url van te voren scannen op eventuele rotzooi.
de ondersteunde browsers zijn mozilla firefox, google chrome en internet explorer.
die tool wordt aangeboden door " virustotal" .
quote:
virustotal is een gratis te gebruiken antiviruswebsite die scant met 57 verschillende antivirusdistributies.[1] het is naast het scannen van een website ook mogelijk om bestanden over te dragen met een maximale grootte van 64 megabytes via de website[2] of maximaal 32 megabytes per e-mail[3].
op 7 september 2012 werd virustotal gekocht door google inc.

klik-> http://nl.wikipedia.org/wiki/virustotal#cite_note-7">virustotal.