Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 21-01-2015 14:40:22
Geldzaken & Recht

Boete van 147,- te laat betalen wegenbelasting 29,- per kwartaal

[quote=gokhany03 schreef op woensdag 21 jan 2015, 00:16]beste mede internet gebruikers.

lang verhaal kort samengevat:
ik heb een quad, wegenbelasting bedraagt 29,- per kwartaal. dit hoor ik volgend de belasting dienst zelf over te maken. ik heb een maand of 5 geleden een brief ontvangen met een 'waarschuwing' van te laat betalen. sinds die datum heb ik al die tijd genoeg geld op me rekening gehouden zodat dit bedrag afgeschreven kon worden.

@gokhany03,

in de bovenstaande, door u zelf geschreven tekst, staat een tegenstrijdigheid.
a/ dit hoor ik volgens de belasting zelf over te maken.
b/ zodat dit bedrag afgeschreven kan worden.

indien u geen machtiging heeft afgegeven kan de belastingdienst de verschuldigde belasting niet van uw rekening afschrijven.
er is maar één persoon verantwoordelijk voor zijn/haar eigen financiële administratie en dat bent u zelf.
aangezien u te laat bent met betalen wordt u een boete opgelegd gelijk iedere belastingplichtige krijgt opgelegd bij een wanbetaling.
deze boete heeft niets van doen met uw leeftijd en/of uw financiële situatie, u wordt geacht als volwassene aan uw verplichtingen te voldoen.
om verdere, kostenverhogende, problemen te voorkomen blijft u niets anders dan de boete zo snel mogelijk te voldoen, (misschien verstandig) om een machtiging voor automatische incasso te verstrekken en er zorg voor te dragen dat het saldo op uw betaalrekening altijd voldoende is.

je bent nooit te jong of te oud om iets bij te leren.