Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 22-01-2015 22:47:42
Geldzaken & Recht

Peildatum 1 januari ??

De peildatum 1-1 werkt 2 kanten op. je betaalt of voor een één persoons huishouden of voor een méér persoonshuishouden. dat is nu eenmaal zo, een besluit van den haag.
als je op 1-1 op adres a woont en je verhuist op 4-1 naar b, dan betaal je in gemeente a de verschillende heffingen en niet op adres b. daar betaal je een jaar later als je daar nog woont weer wel. met één peildatum is het een stuk eenvoudiger.

het voelt als geplukt worden. we moeten op de een of andere manier toch de gemeentekas spekken, linksom of rechtsom. van de gemeente wil "men" (als dat noodzakelijk is) een bijstandsuitkering, "men" wil wel een leefbare stad met alle wensen en eisen van "de bewoners".