Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 23-01-2015 15:22:21
Geldzaken & Recht

Huis verkopen / verhuren aan de kinderen

Als u de hypotheek af kunt lossen is er wel degelijk een mogelijkheid dat uw kind het huis koopt van u maar zoals gezegd zal de bank dan zijn centjes moeten krijgen.

uw dochter mag namelijk een hypotheek bij u afsluiten en zo de woning op haar naam krijgen, met deze hypotheek kan zij de woning van u verkrijgen.

voor alle ins en outs zou ik als ik u was wel even goede info zoeken, dit kan trouwens buiten de notaris om en u kunt zelfs een vrij hoge rente vragen op deze hypotheen waarna u weer een gedeelte terug schenkt al moet dit wel helemaal los staan van elkaar.

ook mag u zoals eerder gezegd de woning voor ruim 50.000 euro schenken aan uw dochtyer, hierover hoeft zij dan al geen hypotheek af te sluiten...