Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 23-01-2015 17:34:27
Computers & Telefonie

Plotseling inflatiecorrectie t-mobile

Hallo melissaellen,

.....moet ik hier niet van op de hoogte gesteld worden? ......
dat ben je, als je de voorwaarden gelezen zou hebben.

..... is dit wel reden tot opzegging?.....
nee.

info van t-mobile:

uitleg inflatiecorrectie particulier
waarom moet ik als particuliere klant inflatiecorrectie betalen?

ieder jaar stijgt het prijspeil in nederland als gevolg van prijsinflatie. dit heeft impact op onze bedrijfsvoering, omdat door de inflatie onze kosten stijgen. daarom verhogen wij elk jaar de abonnementskosten van de meeste abonnementen.

toepassing inflatiecorrectie 2015
alleen de kosten van abonnementen die ná 5 december 2010 en vóór 1 oktober 2014 nieuw zijn aangesloten of vernieuwd worden verhoogd. de verhoging geldt voor de volgende abonnementen.

• stel samen & samengesteld
• t-mobile basis
• mtv mobile
• relax '11
• smart (smart seconds, smart start, smart plus en ismart)
• i-abonnement '11
• i-plan '08
• bel & sms (web)
• mobiel internet
• voordeelsim


bepaling inflatiepercentage 2015
om inflatiecorrectie in januari toe te passen, moeten wij in oktober de wijzigingen in onze systemen opnemen. wij hebben dan het laatst beschikbare inflatiepercentage nodig. de inflatiecorrectie berekenen wij niet zelf. we gebruiken hiervoor het inflatiepercentage van juni 2014 dat door het centraal bureau voor de statistiek (cbs) is bepaald.

de aanpassing voor 2015 is dan ook gebaseerd op de stijging van de consumentenprijsindex van het cbs over de periode 1 juli 2013 t/m 30 juni 2014. in juni 2014 was de inflatie 0,9%.

het percentage dat wij gebruiken kan afwijken van dat van andere bedrijven. dit omdat niet ieder bedrijf op hetzelfde moment inflactiecorrectie toepast en daarom andere periodes gebruikt voor de berekening.

berekening inflatiepercentage 2015 op factuur
we berekenen de inflatieverhoging over de maandkosten van je abonnement zonder eventuele kortingen. kortingen op je abonnement worden berekend over het originele maandbedrag en niet over het maandbedrag na inflatiecorrectie. je kortingsbedrag blijft hetzelfde als voor inflatiecorrectie.
dit kan dan ook betekenen dat de stijging van je maandelijkse kosten hoger is, dan de stijging van de inflatiecorrectie.

we willen de inflatiecorrectie ook berekenen over de kortingen, zodat de kortingen ook iets hoger worden. maar door technische beperkingen kunnen we dit niet direct doen.
halverwege 2015 passen wij de berekening van de inflatiecorrectie aan zodat je automatisch de inflatiecorrectie krijgt over je abonnementskosten en je kortingen.
we gaan dan de inflatiecorrectie berekenen over het maandbedrag inclusief eventuele kortingen.

vanaf 2016 berekenen we de inflatiecorrectie direct over de abonnementskosten samen met kortingen.

met vr.gr.