Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 24-01-2015 15:23:17
Geldzaken & Recht

Vervroegd pensioen

[quote=ron530 schreef op zaterdag 24 jan 2015, 14:57]loonheffing/arbeid korting wordt enkel toegepast op het bruto maand inkomen. op vakantiegeld, eindejaars uitkering en bonussen wordt die korting niet toegepast want dat zijn uitkeringen die los staan van het inkomen. @tijger1 kijkt u wel eens op uw loonstrook? blijkbaar niet want op die loonstrook staat precies wat u per maand aan ex op vakantiegeld, eindejaars uitkering en bonussen wordt die korting niet toegepast want dat zijn uitkeringen die los staan van het inkomentra's opbouwt.
u schreef: op vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bonussen wordt die korting niet toegepast want dat zijn uitkeringen die los staan van het inkomen. begrijp ik het goed als u zegt dat vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bonussen los staan van het inkomen??? loonbelasting is een voorheffing, bij de aangifte inkomstenbelasting wordt het totale inkomen belast. en daar horen vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bonussen wel degelijk bij. wat er bij de loonbelasting wel of niet wordt ingehouden, is voor de totaal te betalen belasting bij de aangifte inkomstenbelasting (de uiteindelijke afrekening) niet van belang. een x bedrag aan belasting is verschuldigd. het bedrag dat al ingehouden is wordt verrekend. uw opmerkingen over wel of geen heffingskorting, het noemen van een percentage is voor de aangifte inkomstenbelasting niet interessant. wat telt is het bruto c.q. het belastbaar inkomen.