Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-01-2015 16:47:37
Geldzaken & Recht

Mag ik gaan samenwonen in een andere geemente terwijl ik bezig ben om de schuldsaneering in te gaan ?

Ik zou niet weten waarom de vraagsteller de schuldsanering wel kan vergeten. ook hebben de schuldeisers (tot hun ongenoegen) niets te maken met de wsnp, die krijgen ze gewoon voorgeschoteld. wel zult u alles moeten doorgeven, want er zal dan een nieuwe berekening moeten worden gemaakt.

ik wil gaan samenwonen en zit in de wsnp. kan dat? wat zijn de gevolgen?

ja. u kunt gaan samenwonen tijdens de wsnp. nu uw financiƫle situatie verandert, moet u dit wel vooraf doorgeven aan uw bewindvoerder. wanneer u gaat samenwonen blijft u voor de wet twee individuen die een huis delen. pas wanneer er sprake is van een gemeenschap van goederen (door huwelijk of geregistreerd partnerschap), verandert er veel. samenwonen betekent dat het inkomen van de niet-wsnp-partner buiten de regeling van de wsnp-partner blijft. er wordt wel een nieuwe berekening van het vrij te laten bedrag gemaakt voor de wsnp-partner, waarin rekening gehouden wordt met het feit dat de vaste lasten (huur) gedeeld worden met de niet-wsnp-partner. deze verdeling gaat naar rato van inkomen. dit houdt in dat wanneer u allebei ongeveer evenveel inkomen heeft, u beiden de helft van de vaste lasten betaalt. verdient de wsnp-partner twee keer zoveel als de niet-wsnp-partner, dan betaalt de wsnp-partner tweederde van de vaste lasten en de niet-wsnp-partner eenderde.
let u op, dit is een simpel voorbeeld. in de praktijk zal er veel gedetailleerder naar gekeken worden. dit is alleen om u een idee te geven.

bron klik http://www.wsnp.rvr.org/faq.cfm?cat_seq=6554abcc-cd43-2758-de5568006c7063ab&vraag_seq=656d382f-aabb-cd52-f9337b83ffd1a84b">hier

daar vindt u allerhande informatie over de wsnp.