Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bergseroel
bergseroel - 29-01-2015 09:10:02
Huishouden & Energie

''garantie'' op remeha cv-ketel?

Dank voor alle reacties.

het zit als volgt: ik heb de ketel niet zelf ingestalleerd maar door een erkend bedrijf laten installeren. echter, vorig jaar heeft dit bedrijf helaas faillissement aan moeten vragen. vandaar dat ik geen verkoper meer heb om bij te klagen en dus direct remeha heb gebeld. zij hebben nog gecheckt of dit bedrijf inderdaad failliet was middels een register en vervolgens geadviseerd om een installateur te bellen die bij hun aangesloten is. ik heb letterlijk gedaan wat zij me hebben geadviseerd om voor reparatie onder garantie in aanmerking te kunnen komen, dit heb ik, en de installateur ook consequent zo met hun gecommuniceerd.
dat vervolgens blijkt dat garantie in hun ogen alleen de vergoeding van het onderdeel is wist ik niet. slordig dat ik de garantiebepalingen er niet op nageslagen heb, maar dit ken ik van geen enkele andere productgroep. zoals gezegd, bijvoorbeeld mijn auto en mobielie telefoon zijn onder garantie meermalen gerepareerd, en daar heb ik echt geen arbeidskosten voor hoeven te betalen.
het bizarre is dat ook de installateur dit nog niet eerder heeft meegemaakt. hij heeft inmiddels aangeboden de helft van de arbeidskosten voor zijn rekening te nemen, waarvoor natuurlijk dank.
remeha weigert meer te betalen dan de kosten van het onderdeel, en zelfs voor terugbetaling van die kosten moeten zij eerst intern onderzoek doen of het defecte onderdeel (wat ik op heb moeten sturen) wel echt defect was en of de oorzaak niet bij mij ligt.
allemaal bijzonder kinderachtig, maar een wijze les.