Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 29-01-2015 19:29:24
Elektronica & TV

Wat is gebruikelijk bij een kapotte tv?

Tijdens productie worden er een x aantal reserve onderdelen geproduceerd voor het geval dat een lcd binnen de fabrieksgarantie defect raakt.
ook worden defecte schermen na vervangen teruggestuurd naar de fabriek waar ze getest/gereviseerd worden en dan komen ze weer bij de onderdelenafdeling terecht en kunnen ze weer besteld worden.
als deze onderdelen uiteindelijk op raken (niet alle schermen kunnen hersteld worden) dan volgt er een omruilvoorstel met bijbetaling.
soms raken onderdelen al heel snel op omdat er ineens een massale uitval is van een bepaald onderdeel en dan is omruilen goedkoper dan de productie van het desbetreffende onderdeel weer in gang te zetten.

ik geloof dat een economische levensduur van een lcd zo'n 8 jaar is dus dan geldt er een afschrijving voor de jaren dat de lcd goed heeft gefunctioneerd.

heb zelf wel eens meegemaakt dat een lcd nog in zijn 2de jaar fabrieksgarantie zat, het lcd-scherm toen al niet meer leverbaar was en de klant evengoed moest bijbetalen voor een nieuwe lcd.
kwam ook door de afschrijving van 1,5 jaar dat de klant zijn lcd gebruikt had.

vandaag de dag mag je in je handen knijpen als je lcd zonder problemen 8 jaar mee gaat, we leven al lang al niet meer in een tijdperk dat de apparatuur degelijk is en 25 jaar mee gaat.

het vervelendste is wel dat iemand zijn lcd misschien liever voor 400,00 euro gerepareerd had gehad i.p.v. 1250,00 euro voor een nieuwe lcd.
dan had diegene wel nog steeds een 4 jaar oude lcd gehad.

ik denk dat 1250,00 euro voor een lcd die voor 2150,00 euro te koop staat niet verkeerd is.
gezien de afschrijving van 4 jaar zou je oude lcd nog 1200,00 euro waard zijn en voor die 50,00 euro extra krijg je een nieuwe lcd, betere beeldkwaliteit, meer mogelijkheden en opnieuw 2 jaar fabrieksgarantie.