Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-01-2015 02:16:02
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

Mensen een beetje rustiger aan mag wel. de enige reden dat ik mijn bsn niet rondstrooi is dat ik geen trek heb in misbruik.

veel instanties die het bsn wel mogen gebruiken identificeren je daarmee, naast vaak bijvoorbeeld een geboortedatum die ook op je id staat die je dan afgeeft. om misbruik te voorkomen kan het daarom verstandig zijn het bsn ook enkel af te geven als dat mag volgens de wet. geef je het wel standaard af dan staat je id met bsn binnen de kortste tijd op tientallen systemen waar honderden medewerkers bij kunnen, een digitale inbraak bij één bedrijf en het ligt op straat mogelijk.

het hele gedoe rond de uitkering en of ik wel of niet meewerk met het bedrijfje en het opnieuw vinden van werk is niet aan de orde en sowieso niet relevant. we zijn nu drie pagina's verder en er zijn een hoop meningen voorbij gekomen maar een onderbouwd antwoord middels bijvoorbeeld een link dat ik het daadwerkelijk af moet geven is er niet, vermoedelijk omdat die ook niet bestaat.