Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 08:58:41
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

@ts
u gaat welbeschouwd werken, op reintegratie basis bij een werkgever. de werkgever is verplicht om bepaalde info van u te hebben. waaronder uw bsn.
de info welke het cbp u gegeven heeft klopt helemaal niet. wellicht ook doordat u ze incomplete info hebt verstrekt.
zie: https://cbpweb.nl/nl/onderwerpen/werk-sociale-zekerheid/personeelsdossier

het betreffende reintegratiebedrijf moet verantwoording afleggen aan het uwv. immers, dit bureau is door het uwv voor u ingehuurd. hiervoor ontvangt het bureau een bepaalde subsidie op uw naam.
u kunt het vergelijken met een uitzendbureau. via een uitzendbureau werkt u bij een bedrijf. het loon krijgt de werknemer uitbetaald van het uitzendbureau. het uitzendbureau heeft dus bsn gegevens nodig van de uitzendkracht.

ik begrijp dat u voorzichtig wilt zijn met het verstrekken van uw bsn, uw voorzichtigheid siert u. echter in dit geval is uw in-opstelling 'over the top' en onjuist. verder had u ook het het bureua kunnen vragen waarom zij uw bsn nodig hebben. en niet in de laatste plaats aan het uwv.
uw reintegratie traject is welbeschouwd een overheids maatregel ten gunste van u. ingezet en opgestart door het uwv, middels inhuren van een bureau, vergelijkbaar uitzendbureau.

u zegt dat u harde bewijzen en gemotiveerde links wilde als onderbouwing. echter laat uzelf na deze te verstrekken na uw gevoerde conversatie met het cbp. ik neem aan dat u in dit gesprek ook gevraagd hebt waar u dit op hun website kunt vinden. helaas laat u zelf na ons te voorzien van uw harde, onderbouwde bewijsstuk.