Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 11:52:40
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

@tijger1: ik heb na enige aarzeling naam en vestigingsplaats van het bedrijf doorgeven, zij hadden het wel over een interventie. ik denk dat bedrijf dan een brief krijgt waarbij verwezen wordt naar gebruik van bsn. ik heb er bij verteld dat er bij mij geen twijfels zijn over betrouwbaarheid en intenties van dit bedrijf.

@mahadma: met alle respect maar een beetje jammer dat u moeilijk gaat doen als het antwoord niet aansluit bij uw eigen oorspronkelijke idee. de reden dat ik geen wetsartikel kan verstrekken waarin staat dat een marktpartij het bsn niet mag verwerken, en het cbp ook niet, is dat er niet in de wet staat dat re-integratiebedrijven het bsn niet mogen gebruiken. wat er wel in de wet staat (wbp), is dat het gebruik van het bsn beperk is tot "doeleinden bij de wet bepaald". een voorbeeld van zo'n wet is de "wet gebruik burgerservicenummer in de zorg".

verder heb ik nog een pagina van ict-jurist arnoud engelfriet gevonde http://blog.iusmentis.com/2013/06/17/wat-mogen-ze-nu-eigenlijk-met-mijn-burgerservicenummer-bsn/">wat mogen ze nu eigenlijk met mijn burgerservicenummer. strekking van het artikel is overeenkomstig met wat ik al aangaf en wat het cbp er over zegt:

"er zijn een paar beperkte uitzonderingen. werkgevers moeten het bsn van hun werknemers vastleggen in verband met bestrijding van zwartwerken. banken moeten het bsn weten voor wettelijk verplichte uitwisseling van gegevens met de belastingdienst. in de zorg is je bsn soms ook verplicht. maar in het algemeen geldt voor bedrijven en winkels dat ze géén recht hebben je bsn te noteren. zélfs niet als ze een duidelijk belang hebben bij legitimatie van de klant, zoals bij autohuur of het kopen van dure spullen zonder vooruitbetaling."

ik ga weekend vieren!