Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 12:11:34
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

via een bedrijf neem ik deel aan een re-integratietrajec. (..) men geeft nu aan het bsn nodig te hebben voor communicatie met het uwv.
het gaat mij echter om het bedrijfje dat wel een taak voor het uwv gaat uitvoeren maar verder gewoon zelfstandig opereert (eigen kvk nummer en dergelijke). het doel is inderdaad weer werk te vinden, echter dit bedrijfje zal daarbij niet fungeren als werkgever of loon uitbetalen - het wordt niet mijn werkgever.
het re-integratiebedrijf is geen verlengstuk van het uwv, het voert wel een opdracht uit voor het uwv.

het is natuurlijk heel goed mogelijk dat het uwv in onderlinge communicatie met en tussen het reintegratiebureau over clienten de vermelding van het bsn eist. interessant is dus uit te zoeken of dit het geval is. daarvoor zou u dus contact met het uwv moeten opnemen met de vraag: een reintegratie bedrijf voert een taak uit voor u, te weten mijn deelname aan een reintegratie traject. welke informatie stelt u verplicht aan het reintegratie bureau inzake communicatie over mij. is dit ook vermelding van mijn bsn? moet ik aan het reintegrtiebureau mijn bsn geven?

nou en dan maar eens kijken wat het uwv zegt.
als het uwv aangeeft dat zij de vermelding van het bsn eisen, danzit er natuurlijk voor het reintegratie bureau ook niets anders op dan hier aan te voldoen. en aangezien het uwv overheid is..... lol dan zou de overheid dus volgens het cbp zelf de privacy mbt bsn (wederom) overtreden.

ik ben benieuwd welk antwoord het uwv u geeft.