Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 12:40:49
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

@shine: ik verwacht dat het initiatief om bsn te vragen aan klanten hier volledig ligt bij het re-integratiebedrijf. men denkt het te mogen verwerken of zelfs nodig te hebben.

@ron530: ik hou mijn identiteit niet geheim, wel mijn bsn behoudens partijen die gerechtigd zijn het te verwerken.

@zoekster: ik meen dat de "koerier van vodafone" tegenwoordig een afschermkapje heeft om bsn en dergelijke van de kopie te houden die hij/zij maakt. iemand die een heel goed geheugen heeft kan het uiteraard onthouden, en bij iemand met een google glass op kom je er ook lastig onderuit. betreffende hotels zou je vooraf kopietjes mee kunnen brengen zonder het bsn, maar of dat overal werkt is de vraag. advies van de overheid is om naast schrappen van het bsn ook op je id kaart de naam van de andere partij te schrijven en de datum.

@gerbera: ik was per abuis het artikelnummer vergeten, het betreft artikel 24 en hier is ook nog een link naar de wet - http://wetten.overheid.nl/bwbr0011468/geldigheidsdatum_31-01-2015#hoofdstuk2_paragraaf2_artikel24">wetten.overheid.nl.