Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 31-01-2015 15:12:24
Huishouden & Energie

Kan woninge mij verplichten om te betalen voor schoonspuiten riolering?

[quote=mebo schreef op vrijdag 30 jan 2015, 17:54]magwai,

er even vanuit gaand dat u in een eengezinswoning woont (een rijtjeshuis), dan is de kans zeer groot dat de rioolafvoer van de woning onder de voordeur, via de fundering, de woning verlaat en rechtuit onder het toegangspad naar het hoofdriool loopt. u kunt dit in de kruipkelder zien.
in dat geval hoeven uw planten helemaal niet te worden verwijdert, maar alleen het straatje naar de voordeur te worden opengebroken. gek hé, ts schrijft dat er planten in de weg staan en geen tegels. planten kunnen rond deze tijd gewoon met een flinke kluit worden uitgegraven en zullen dit wel overleven. na de werkzaamheden kunt u ze weer terug zetten. indien de wb het riool niet kan vervangen kunnen ze u kosten in rekening brengen indien er daarna werkzaamheden verricht moeten worden. hier is sprake van noodzakelijk onderhoud, en mogelijk is de schade aan de leiding veroorzaakt door "uw" bomen. als dat zo is zouden zij zelfs u daarvoor aansprakelijk kunnen stellen. en och voor weinig geld kun je tegenwoordig al veel plantjes kopen, dat weegt niet op tegen de kosten van een nieuw riool.