Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 16:45:12
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

@gerbera en mahadma: nee daar zit (dus) geen verschil in, een bedrijf dat een opdracht voor de overheid uitvoert maakt het bedrijf zelf nog geen overheid. de regel is dat overheidsinstanties (zoals het uwv) het bsn mogen verwerken, daaruit volgt niet dat ieder bedrijfje dat in opdracht van de overheid taken uitvoert voor burgers dat ook mag. ik heb al eerder het voorbeeld van gansewinkel genoemd, zij vragen ook geen bsn om mijn afval op te halen. het gebruik van je bsn is vrij specifiek en beperkt, echter veel partijen zijn niet met die regels bekend.

eerlijk gezegd heb ik geen zin om verder nog uitleg te geven. ik heb overgebracht wat het cbp er over aangaf, een aantal links geplaatst waar een boel informatie te vinden is, en nog een vrij helder artikel van arnoud engelfriet. ik heb nog geen enkele link gezien naar informatie waar staat dat re-integratiebedrijfjes of bedrijven in algemene zin die een opdracht uitvoeren voor de overheid mijn bsn mogen verwerken. dat die informatie er niet is - daar zit een zekere logica in.

als er nog nieuwe interessante vragen komen ga ik daar misschien nog op reageren maar in de laatste twee berichten staan zaken die al uitgebreid genoeg besproken zijn.