Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 18:00:46
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

zaterdag 31 jan 2015, 12:40

@shine: ik verwacht dat het initiatief om bsn te vragen aan klanten hier volledig ligt bij het re-integratiebedrijf. men denkt het te mogen verwerken of zelfs nodig te hebben.

dit is een aanname van u!
u weet echter niet met stellige zekerheid óf het reintegratiebedrijf daadwerkelijk middels het bsn met het uwv dient te communiceren. precies daarom verwijs ik u naar het uwv om dit bij hùn na te vragen. als dit namelijk zo is, dan valt het integratiebedrijf niets te verwijten, maar wellicht het uwv. die dwingt dan een dergelijk bedrijf naar het bsn van de client te vragen.

mogelijk is trouwens ook dat het in dit geval wel mag omdat er sprake is van een op u persoon, dus bsn, uit te keren overheidssubsidie, voor te leveren diensten aan en op uw persoon. te weten dat reintegratie traject. in opdracht van het uwv. zodra er overheidssubsidies in het spel zijn, weet je eigenlijk wel zeker dat het bsn hierin van belang is.

ook bij het cbp en de overheid (lees: wet) heb je hierin absoluut schimmige gebieden. wellicht omdat de overheid en zelfs cbp zelf het af en toe ook niet precies meer weet.

uw vergelijk met van ganzewinkel gaat wat mank, omdat hier namelijk geen sprake is van subsidie verstrekking gekoppeld aan 1 persoon voor te leveren reintegratie diensten.