Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 19:22:25
Geldzaken & Recht

Gebruik bsn reintegratiebedrijf

Van gansewinkel komt bij mij thuis voor één persoon het afval ophalen of omgekeerd verstrekt het re-integratiebureau voor meerdere personen diensten, in beide gevallen betaalt de overheid en we noemen zaken meestal enkel subsidie als er geen (directe) economische belangen bij spelen. het re-integratiebureau en van gansewinkel zijn geen overheidsinstanties, ze vallen ook niet onder de uitzonderingen voor marktpartijen. vandaar dat ik inderdaad verwacht dat het bedrijfje dit zelf verlangt en het geen bij protocol vastgelegde vraag van het uwv is, veel andere marktpartijen die het niet mogen verwerken doen dat ook (zie artikel arnoud engelfriet).

in de wet http://wetten.overheid.nl/bwbr0022428/">staat dat 1) de overheid het bsn mag gebruiken en dat 2) anderen het bsn mogen gebruiken waar dat bij wet is voorgeschreven. als een partij die zelf geen overheid is het bsn dus zou mogen gebruiken zou dat ergens in een wet moeten staan. succes met het vinden van die wet, want hij bestaat niet.

mochten er twijfels blijven bestaan dan stel ik voor dat één van jullie het cbp en uwv gaat bellen. als ik bel is het risco namelijk groot dat het uwv inderdaad aangeeft dat zij het niet verlangen van bedrijfjes, en ze dat volgens de wet ook niet mogen verlangen, maar dat er hier reacties komen dat ik de situatie mogelijk niet juist heb geschetst en het antwoord daarom niet telt (net als wat bij mijn terugkoppeling betreffende het antwoord van cbp gebeurde).