Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-01-2015 23:42:17
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

@mein33
-de ene weg is om de energiemaatschappijen zèlf allemaal te moeten bezoeken. daar krijg je dan echter altijd een gekleurd advies.
-de tweede manier is om een betrouwbare vergelijkingssite te benutten. zoals de consumentenbond? gaslicht.com? zover ik weet, krijgen vergelijkers voor een nieuwe klant rond de € 14,- , veel minder dan bij zorgverzekeringen of zèlfs tot wel € 100,- bij autoverzekeringen. voor € 14,- vergoeding voor toch best veel moeite kan ik zelf niet urenlang gaan zoeken.
-een derde weg is zowel de sites als ook de aanbieders zelf te vergelijken en je gezonde verstand en het nieuws hieromtrent te volgen. dat laatste lijkt mij momenteel de beste, maar zeer tijdrovende oplossing.
-de vierde weg is ervaringen te delen met andere energieconsumenten.
-de vijfde en laatse manier om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt zijn de energieveilingen, waarvan ik er al een paar noemde en vandaag nog een radioreclame hoorde van de vereniging eigen huis, waar ik niet lid van ben.

met de term onafhankelijk denk ik, dat de sites willen aangeven geen eigenaar te hebben die als energiehandelaar of producent op de markt is.
independer, nu ook als energievergelijker. distancieerd zich op de website duidelijk hiervan en achmea als grootaandeelhouder lijkt mij ook geen olie-, gas-, of energiehandelaar.

vergelijkingssites kunnen wel gaan verhandelen wanneer zij een grote partij klanten samenvoegen en de klant een gedeelte van de extra winst doorgeven.