Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-02-2015 11:38:25
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

@bassie heb je je dan ook wel eens afgevraagd wat een auto zou kunnen gaan kosten wanneer er maar vier producenten en twee autotypes zouden zijn? waarschijnlijk zou een auto nog maar de helft kosten. mensen willen allemaal iets anders en de producenten maken graag alles tegen meerkosten.

bij zorgverzekeringen wordt het grote aanbiedersverhaal al moeilijker te volgen wanneer de basisverzekeringen overal dezelfde dekking hebben. het verschil komt dan in de gewenste aanvullende verzekeringen en de servicekwaliteit tot uiting.

bij gas en stroom voel ik me echter helemaal vernaggelt, want eerst gooien de vier grote producenten alles op de beurs, de kleinstjes hebben bijna geen invloed (grijs, groen, groengrijs en grijs-groen) en daarna gaan we moeilijk doen met prijzen voor de 1 - grootindustrie, 2 - de kleine zakenlui en de 3 - de markt voor particulieren, terwijl stroom stroom is en gas gas blijft.

wanneer alleen al van de particulierenmarkt tientallen vergelijkers kunnen rondkomen, ligt dat aan het feit, dat er waarschijnlijk maar één enkel buro de database op orde houdt, zoals er maar één buro de alle zorgverzekeringen aanbiedt en iedere vergelijkingssite hier tegen betaling de gegevens ophaalt. een beetje zout of peper toegevoegtden ons dan met onnozele heel geringe smaakverschillen......gewoon vernaggelt!

het is niet veel anders dan een uitgezocht merkproduct en voor een geheel identisch product naar de goedkoopste aanbieder gaan zoeken. zoveel ophef voor allemaal hetzelfde als gas en stroom......de vergelijkingsstites zullen iets extra's moeten bedenken om het verschil te kunen maken. deze idiote ontwikkeling consumentvriendelijker te kunnen aanbieden.

wat ik tot nu toe aan verschillen ben tegengekomen is:

- een éénmalige korting
- gratis presentje
- overstaphulp/coaching/telefonische hulp
- hulp bij problemen met de leverancier nà het afsluiten
- website informatie over energiegerelateerde onderwerpen/producten
- waarschuwingsalert wanneer het contract uitloopt
- garantie dat het eerlijke groen stroom betreft

wanner we deze posities als standaard aannemen, ben ik benieuwd wat we nu werkelijk extra voor ons geld krijgen behalve stroom en gas?