Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-02-2015 12:17:14
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

Beste hänschen klein.

het produceren en verkopen van een auto is totaal iets anders dan het produceren en verkopen van stroom. stroom wordt geproduceerd/opgewekt door een aantal bedrijven en weer doorverkocht aan onze leveranciers, dus stoom is stroom bij wie je het ook koopt. de stroom van essent geeft geen beter of ander licht dan die van de andere aanbieders.

mijn eigen overstapgeschiedenis:
ik heb op verzoek van mijn partner vorig jaar meegedaan met een energieveiling, en ben voor 10 euro minder per maand overgestapt van nuon naar budgetenergie.
na twee maanden klant van budgetenergie werd ik gebeld door nuon met het verzoek of ik als klant terug wilde komen tegen een aantrekkelijk tarief, ook betaalde zij de boete voor het vroegtijdig beëindigen van mijn contract bij budgetenergie !

hier ben ik niet op ingegaan omdat ik niet meer wilde meedoen mee deze poppenkast, ik was dus volgens velen "een dief van mijn eigen portemonnee"
na 10 maanden bij budgetenergie kreeg ik een brief van nuon met weer het verzoek om terug te komen als klant tegen een zeer aantrekkelijk tarief en 100 euro premie
op deze brief heb ik niet gereageerd en een week later werd ik gebeld door nuon met dezelfde aanbieding.
ik ben op dit verzoek ingegaan met de belofte aan mijn partner en mijzelf dat ik in het vervolg nooit meer meedoe met dit overstap poppenspel.

toen ik aan de nuon medewerker vertelde dat ik het wel heel vreemd vond dat ik ook via een vergelijkingssite terug kon keren met hetzelfde tarief maar 125 euro als premie gaf hij aan dat dit bekend was bij hem en zijn collega's en hij dat ook heel raar vond!!

kortom, ik ben weer terug en blijf bij nuon.

vraag: wie betaald al deze premies, overstapboetes en -handelingen?
antwoord: de klanten en het zit dus verwerkt in de energieprijzen!

bassie (vond als kind de poppenkast op de dam in amsterdam wel leuk)