Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 01-02-2015 14:17:05
Computers & Telefonie

Google drive verwijderen smartphone

@jpcoen.
het besturingssysteem van jouw smartphone is android, en android is google sinds 2005, vandaar dat ook alle google-apps in de android smartphone's ingebakken zijn.
alleen met een geroot toestel kun je de apps toevoegen die je zelf wil.
ja als je accounts of bepaalde onderdelen daarvan gaat verwijderen dan gaan er onderdelen niet meer werken.
erg vervelend.

wat ik opmaak uit je vragen en antwoorden is dat je bang bent dat de inhoud van jouw google drive door "vreemde" ogen bekeken wordt.
misschien dat je bang bent dat dat gebeurd als je je toestel ooit eens verliest of dat het gestolen wordt.

prima, dat kan, maar is het dan niet makkelijker, of beter, de bestanden die je op je google drive cloud hebt staan te beveiligen?
dan kun je je smartphone verder blijven gebruiken zoals je altijd gedaan hebt.

elk bestand, of map kun je inpakken met bijvoorbeeld winrar, of voor een android toestel (klik->) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rarlab.rar&hl=en">rar voor android
tijdens dat inpakken kun je een wachtwoord toevoegen zodat als men dat bestand wil uitpakken, het alleen lukt als men een wachtwoord heeft.
wil je iets bekijken/bewerken op je smartphone, dan download je het van je google drive en pakt het uit op je toestel.
na het bewerken pak je het weer in met rar voor android, geef je wachtwoord in en zet het weer in je google drive cloud.
ik neem aan dat je niet de hele dag of elke dag de inhoud van je google drive zult bekijken dus dat deze handelingen niet zo vaak zullen voorkomen.
het voordeel is dat je alles weer kunt benutten zoals je altijd gedaan hebt.
dat zou je dus kunnen doen als je niet wilt of kunt rooten.

ben je bang voor verlies of diefstal, dan zijn er apps die je kunt installeren,compleet verborgen kunt zetten, alleen zichtbaar met een totaal nietszeggende naam in applicatie beheer, waar hij ook niet uit te verwijderen is, en waarbij je via je google-account alles met je toestel kunt doen wat je wilt, je toestel en sd-kaart leegmaken, het apparaat kunt volgens, foto's laten maken, gesprekken afluisteren, het toestel blijven volgen ook al wordt de sim-kaart verwisseld, en van alles en nog wat.
via een google account of samsung account kun je bepaalde dingen ook wel afstand verwijderen als je toestel aangemeld is (samsung), alleen verdwijnt die mogelijkheid met het verwisselen van de sim-kaart. (weet dit niet hélemaal zeker, maar dacht het wel)

klik-> https://www.androidlost.com/">android lost

@f.weele

oké, begrepen.
de meeste google apps zijn ook niet uit android smartphones te verwijderen, en bij de samsung smartphones heb je weer tig samsung apps die niet te verwijderen zijn, dus heb je dubbel-op.
rooten is dan de oplossing, als al die dingen je storen tenminste ;-)