Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-02-2015 23:41:53
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

@tijger1 * * * * * * *

met zeven sterren bent u hier klaarblijkelijk een grote favoriet, alhoewel ik de ware betekenis niet ken, ga ik daarom nog een keer off-topic over veilingen, alhoewel mijn thema de vergelijkers waren.

veilingen zie ik onder meerdere aspecten.....

a - goeddoen.een organisatie wil de eigen leden iets goeds aanbieden en organiseert een v n het eigen laadje. voorbeelden zijn de anbo die voor ouderen iets organiseert en de anwb. ik associeer beide voorbeelden helemaal niet met mijn energierekening.
de veh past eerder in het stramien en kan er nog een verhaal bij vertellen.

b - cashen. desondanks zal de te gemakkelijke manier om eraan te verdienen de grootste factor zijn. een derde partij kan de veilingorganisatie op zich nemen en die zullen hun know-how proberen te vermarkten, zoals gemeentes bijgebracht wordt vooral in parkeer- meters of garages te investeren, of de burger dat nu wil of niet. iedere overstap is cashen tussen de € 40,- en € 100,- en veel vergelijkers bieden verder totaal geen echte meerwaarde.

c - soms zijn er ondoorgrondelijke redenen, zoals ik de neutrale consumentenbond binnen dit kader helemaal niet had verwacht. ze organiseren wèl energieveilingen, en vergelijken, maar een veiling voor zorgverzekeringen daar zijn ze vies van. verzekeraars zijn niet minder luid dan de energieboeren!
mij is het onbekend of de consumentenbond haar leden ooit heeft gevraagd of ze het wel passend vinden aan veilingen mee te doen. ook voor niet-leden!

overigens bieden veel grote energiemaatschappijen helemaal niet mee om de eigen prijzen niet te hoeven onderbieden en de eigen winstglazen in te gooien. er is verder weinig zicht/controle op veilingen.

https://www.consuwijzer.nl/energie/vergelijken-overstappen/energiebedrijven-vergelijken/energieveiling-collectieve-inkoop-energie?cookie=ja.1422917815069692440419




https://www.consuwijzer.nl/energie/vergelijken-overstappen/energiebedrijven-vergelijken/energieveiling-collectieve-inkoop-energie?cookie=ja.1422917815069692440419