Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-02-2015 10:10:04
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

Ik ben het helemaal eens met kathy1978.
heb de aanbiedingen ook wel gevolgd, maar werd er helemaal tureluurs van.
al die veilingen heb je ook niks aan omdat ze je vooraf vragen bij welke leverancier je nu zit.
zij vergelijken dan hun aanbieding met prijzen van mijn leverancier, die ik nu helemaal niet betaal, omdat ik de vorige keer goedkoper contract had, maar daar houden zij geen rekening mee. zo wordt het verschil wat zij denken voor mij te regelen veel groter, terwijl dat niet het geval is.
daarom gebruik ik gaslicht.com van ben woldring. als je je verbruik weet krijg je vanzelf de aanbiedingen van bijna alle leveranciers op een rijtje, met b.v. de goedkoopste bovenaan.
je hoeft je in het geheel niet druk te maken om de kwh prijs en m3 prijs. het gaat toch om het totaalbedrag dat je per jaar kwijt bent. als alle elementen in die prijs zitten is dat wat je betaalt per jaar. dan vergelijk je dat maar met je vorige jaar en de andere aanbieders.
als je overstapt naar een andere leverancier krijg je vaak ook nog een overstapbonus, dat is dan extra.
dus niks geen gedoe meer met vergelijken van kwh prijzen, energiebelasting en netwerkkosten, dat zit er allemaal bij in en wat de onderlinge verdeling is maakt toch niks uit. het gaat om het totaal per jaar.
bij nuon kreeg ik een persoonlijke aanbieding bij verlenging van mijn contract waar ze de netwerkkosten hadden weggelaten, zo lijkt het altijd aantrekkelijk, maar die rekening komt dan later heus nog wel. nuon maakt reclame voor een oplopende korting als je langer klant blijft, maar die 10% slaat alleen maar op de stroomkosten, terwijl dat maar een klein onderdeel van alle kosten is.
gaslicht.com blijft voor mij de beste vergelijkingssite.