Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-02-2015 12:07:47
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

We merken dat er toch wat onduidelijkheid heerst over de verschillende facetten van het vergelijken van energieleveranciers, graag reageren we daarom even op een paar punten.
belangrijk bij het vergelijken van energiepakketten is dat er gelet wordt op de tarieven, maar ook op de vaste leveringskosten (vastrecht) en eventuele kortingen. die factoren bepalen gezamenlijk welk energiepakket voor u het voordeligste is. belangrijk is daarbij dat u op basis van uw jaarverbruik vergelijkt. dit verbruik kunt u terugvinden op uw laatste jaarafrekening.

overstappen scheelt ten opzichte van het standaard variabele pakket (dat is het pakket wat u ontvangt als u niets doet of nog nooit bent overgestapt) momenteel circa 290 euro. daarom is ieder jaar weer overstappen belangrijk, want zo voorkomt u dat u na afloop van een contract weer het duurdere pakket gaat ontvangen. als u ieder jaar een goedkoop actieaanbod afneemt dan merkt u het verschil minder, omdat u er al voor zorgt dat u ieder jaar weer het goedkoopste uit bent. en dat bereikt u door over te stappen.

energieveilingen kunnen niet op energievergelijkers meegenomen worden omdat alleen de consumenten die zich daarvoor van te voren hebben aangemeld dat pakket kunnen ontvangen, waardoor het niet voor iedereen toegankelijk is hetgeen een voorwaarde is voor opname op een vergelijkingssite. om een eerlijk beeld te geven vergelijken wij na iedere veiling het winnende aanbod met het actuele aanbod op de website en publiceren dat vervolgens: http://www.gaslicht.com/nieuws/samen-energie-inkopen-vaak-juist-duurder. over het algemeen is onze ervaring dat veilingen veelal toch wat duurder zijn dan de actieaanbiedingen op vergelijkers. maar dat is zeker niet altijd het geval. het is daarom belangrijk een veilingaanbod altijd goed te vergelijken.

wij zijn als energievergelijker niet verbonden aan een belanghebbend bedrijf. wij tonen in de vergelijkingen ook aanbieders met wie wij geen samenwerking hebben. u weet dus zeker dat al het beschikbare aanbod getoond wordt op de website. wij ontvangen per aanmelding een vergoeding voor de verwerking hiervan. voor gaslicht.com maakt het niet uit naar wie u overstapt, deze vergoeding van de aanbieder is voor ons altijd gelijk. dit stelt ons in staat om u onze service gratis maar bovenal onafhankelijk aan te bieden. meer informatie vindt u ook op onze website: http://www.gaslicht.com/over-deze-site.

mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons ook bereiken via info@gaslicht.com of telefonisch op 0342-411350.

met vriendelijke groet,

team gaslicht.com