Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-02-2015 13:17:01
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

@tijger1

maar je kunt het met elkaar proberen te benaderen op een forum. het is ook niet een primaire kwestie, want dan wordt de dimensie voor een kassa-forum te groot.

de onderliggende waarheden zijn zoals vaak, politieke onzuiverheden, waarbij de consumenten uiteindelijk, zoals ook bij het energie en milieudebat mede via de energierekeningen moeten meebetalen. en dan zijn we toch weer terug bij af!

2015 is het jaar van de waarheid voor de ambitieuze doelstellingen van het kabinet voor het verduurzamen van de nederlandse energie-voorziening. in 2020 moet 14 procent van de energie duurzaam worden opgewekt.
daarom moeten er dit jaar bindende afspraken komen, contracten worden getekend en projecten worden opgestart. de inzet is vooral gericht op windenergie. op het land is er groeiende lokale weerstand tegen meer en grotere windmolens.

daarom moeten veel van de nieuwe windmolens in de noordzee komen. via een verhoging van de energierekening voor huishoudens komt hier een bedrag van 18 miljard euro voor beschikbaar, die gedurende 15 jaar de verliezen op ‘wind-op-zee’ moet compenseren.

dat is meer dan de investeringen in de joint strike fighter, de betuwelijn, de hoge snelheidslijn en de fyra samen. waar het produceren van energie uit kolen en gas 3 a 4 eurocent per kilowattuur kost, is dit bij wind-op-zee 17 eurocent.