Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-02-2015 15:02:41
Huishouden & Energie

Energievergelijkers......teveel?

Waarom we straks toch allemaal geheel vrijwillig aan die slimme meter willen!
(aanvullende uitleg).

inmiddels wekken we steeds meer groene stroom op met toenemende tendens. de grote windparken en de bescheiden zonnepanelen op het eigen dak nemen de energieopwekking steeds meer van de energiecentrales over. de burger gaat ook steeds vaker stroom van de eigen zonnepanelen die over is in het net teruggeven, maar niet alleen daarvoor zijn de slimme meters noodzakelijk.
de natuur geeft ons nooit constante energie zoals een opgestookte stoomturbine dit doet en de wisselende invoering van wind- en/of zonnestroom maakt het de energieverzorgers erg moeilijk, vooral omdat je de energie niet voor de volgende dag in een doosje kunt doen.

wat is nu het plan? door de schommelingen in de opwekking en het verbruik van de stroomenergie, zal de energiebeurs in de toekomst constant de stroomprijs gaan her- berekenen, afhankelijk van vraag- en aanbod. de verbruiker betaald op een donker winterdag een andere prijs dan in de zonnige augustusmaand. ook 's nachts zal de stroom duurder zijn omdat er dan niets door de zonnepanelen wordt aangeleverd. met stormachtige dagen is er weer teveel stroom enz enz. het lijkt op de beurs van amsterdam, weinig aanbod, dure stroom, veel aanbod....kopen! zoals het invriezen van verse groente, brood of vlees met energie dat je liever in de diepvriezer doet met goedkopere stroom. om ook de gunstigste prijs voor de aanstaande witte kookwas eruit te kunnen pikken, heb je dus een slimme meter nodig, omdat je wilt weten tegen welke prijs de stroom wanneer wordt aangeboden.

en zo, zullen de consumenten uiteindelijk via de portemonnaie ertoe gedwongen worden de slimme meters toch in hun meterkast te laten installeren.

nb. over extra kosten die ontstaan wanneer je weigert, werd hierboven bericht!