Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 12-02-2015 13:11:43
Geldzaken & Recht

Hypotheek

Als gevolg van het trouwen in gemeenschap van goederen is uw vrouw hoofdelijk aansprakelijk geworden voor de hypotheek, maar nog hoofdelijk schuldenaar tenzij u destijds samen de hypotheek bent aangegaan.

u kunt wel alsnog huwelijkse voorwaarden op laten stellen met een akte van verdeling, maar dan zult u de helft van de overwaarde aan uw echtgenote moeten uitkeren en zal de bank uw echtgenote moeten ontslaan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid.

u zult echter zolang u gehuwd bent, niet zonder uw echtgenote een hypotheek met nhg kunnen afsluiten. ook voor de meeste gewone hypothecaire geldleningen verlangen banken dat echtgenoten zich als hoofdelijk schuldenaar verbinden. hierover valt echter vaak wel met de bank te praten.

de route die u echter wilt kiezen is een vrij kostbare. het is verstandiger om de schulden van uw echtgenote af te lossen en daarna 5 jaar te wachten.