Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroenlc - 12-02-2015 19:35:35
Voeding & Gezondheid

Moet zorgverzekeraar declaraties van zorgverlener tonen?

Bedankt voor jullie reacties.

het punt is dat ik vorig jaar een drietal declaraties via eigen risico heb betaald die betrekking hadden op 1 laboratoriumonderzoek. eergisteren krijg ik plotseling van mijn zorgverzekeraar alsnog een rekening voor een labonderzoek voorgeschoteld, met als datum een dag eerder dan de eerdere drie, met een omschrijving die precies hetzelfde is als één van de eerdere drie, maar waarbij de zorgverlener (het lab) een andere naam heeft. dit terwijl ik vorig jaar slechts 1 keer bij een lab voor onderzoek ben geweest.

dit wil ik graag uitzoeken, maar voordat ik in een steekspel tussen zorgverlener en zorgverzekeraar terecht kom, wil ik graag weten waar ik aan toe ben. vandaar mijn vraag of de zorgverzekeraar de verplichting heeft om originele facturen te tonen.