Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 13-02-2015 12:53:53
Voeding & Gezondheid

Moet zorgverzekeraar declaraties van zorgverlener tonen?

@jeroenic
ik heb twee verschillende ervaringen en noem ros en ruiter:

1 - het antoniusziekenhuis in nieuwegein stuurde me een rekening over een operatie, die nooit had plaatsgevonden. had een rekening voor een onderzoek moeten zijn. ik heb deze dure rekening direct bij het ziekenhuis gereclameerd en een nieuwe gekregen. later blijkt ook, dat de administratie een rommeltje was, waarvoor ze een boete hebben gekregen.

2 - het diakonessenziekenhuis utrecht stuurde een onduidelijke kleinere rekening die ik niet kon plaatsen. de verzekeraar ohra antwoordde bij navragen met 'een niet kunnen vaststellen wat er precies werd gefactureerd'(?), die betalen blindelings. de medische handeling kon ik echter volgens de ohra via de website van het ziekenhuis, link administratie/facturen, achterhalen. deze link werkte echter niet. omdat het bedrag te laag was om er uren mee bezig te gaan heb ik het niet verder vervolgd.

voor de totale verrekening van het eigen risico zal de verzekeraar uitleg moeten kunnen geven, voor specifieke posities, de behandelaar.

terzijde heb ik bij mijn voormalig energiebedrijf eneco de ervaring, dat je na de overstap meteen uit het systeem ligt en de historie niet meer via mijn eneco opvraagbaar is! eerst kopie maken, dan overstappen!