Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wokkie1
wokkie1 - 13-02-2015 13:59:14
Voeding & Gezondheid

Moet zorgverzekeraar declaraties van zorgverlener tonen?

@tijger1. natuurlijk kan het meerendeel van de patienten geen gedetailleerde kosten op medische facturen beoordelen. dat snap ik ook wel. maar, zoals ik al zei, komen er toch veel door patienten betwiste declaratieklachten bij verzekeraars binnen. kennelijk declaraties waar de patient duidelijk uit geconcludeert heeft dat er iets niet klopt. denk aan (be)handelingen die nooit verricht zijn, nachtje ziekenhuis die er nooit geweest is, etc.
ikzelf ben hier ingedoken toen ik, 2 jaar geleden, een fikse factuur van het ziekenhuis kreeg van een behandeling en opname die nooit heeft plaatsgevonden. sterker nog, ik ben niet eens in het ziekenhuis geweest. bij navraag aan mijn toenmalige verzekeraar bleek dat men deze factuur gewoon betaald zou hebben. ik had toen het "geluk" dat het ziekenhuis mijn gegevens niet had van mijn nieuwe zorgverzekeraar en de factuur terug had gekregen van mijn oude verzekeraar.