Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martin2_1 - 17-02-2015 00:15:27
Geldzaken & Recht

10% afgelost op mijn hypotheek en opeens toch boete betalen over dat bedrag

[quote=tijger1 schreef op maandag 16 feb 2015, 19:13]maar die ton heeft toch helemaal niets te maken met die 10% aflossing? er staat haast in elke hypotheekakte dat er een bepaald percentage mag worden afgelost.

dus lees uw hypitheekakte na.

en waarom is die eerdere aflossing dan aan u teruggestort? dat doen ze toch niet zomaar.

nee, maar het zou wel raar zijn als ik niet 10% boetevrij mag aflossen van mijn hypotheek nadat zowel mijn adviseur als de helpdesk van de geldverstrekker hebben gezegd dat ik 10% boetevrij mag aflossen. wat betreft de hypotheekakte het enigste wat daar in staat over aflossing is dat is de voorwaarden gelden bij de offerte. bij de offerte wordt iets vermeld dat onder bepaalde omstandigheden een boete kan worden opgelegd en voor details wordt er verwezen naar de algemene voorwaarden. de algemene voorwaarden heb ik nooit ontvangen van mijn adviseur.

ik ga wel de algemene voorwaarden opvragen bij de geldverstrekker maar vooralsnog lijkt het op een misverstand te berusten (gelukkig).

de aflossing was eerder vorig jaar en is op mijn verzoek terug gedraaid omdat het onduidelijk voor mij was of het wel verstandig was om af te lossen.

uiteindelijk heb ik zelf een berekening gemaakt en besloten om toch af te lossen maar ben wel uitgegaan van dat ik 10% boetevrij kon aflossen.