Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 17-02-2015 02:40:46
Computers & Telefonie

Wat zijn drukpunten op een laptopscherm?

@1953
je kraamt weer onzin uit. ten eerste kun jij vanachter je pc niet bepalen of er schade is ontstaan door eigen toedoen of niet. dat iemand voorzichtig omgaat met een apparaat, wil niet zeggen dat deze geen schade kan veroorzaken door onjuiste handelingen.

ten tweede: de consumentenwetgeving schrijft in dit geval voor dat de bewijsplicht ligt bij de consument (tot 6 maanden na aanschaf ligt deze bij de verkoper). deze moet dus aantonen dat het defect niet is ontstaan door eigen toedoen, maar door een andere oorzaak. dat zal in dit geval erg moeilijk worden. het is zelfs zeer aannemelijk dat het wel degelijk is ontstaan door het veelvuldige transport en gebruik op school. de klacht kan zelfs al ontstaan als er eens iets tussen scherm en toetsenbord geklemd heeft gezeten; dat hoeft de gebruiker zelfs niet eens gemerkt te hebben.
het aantonen zal lastig, zo niet onmogelijk zijn.

ten derde: waar je vandaan haalt dat herstellen onmogelijk zou zijn, is mij een compleet raadsel. dergelijke klachten zijn namelijk heel simpel te repareren: het scherm wordt gewoon vervangen.

ten vierde: je hebt kennelijk geen idee wat die drukpunten zijn. dat is een op zich veel voorkomend verschijnsel bij laptops, waarvan het scherm op de een of andere manier druk te verduren heeft gehad waar het niet op gebouwd is. dat kan zelfs al ontstaan door het apparaat "scheef" open te klappen, dus aan de hoek optillen en open doen. het binnenwerk van het scherm (wat achter het plastic omhulsel valt) raakt daardoor licht verbogen, wat weer tot gevolg kan hebben dat een hele rij pixels niet meer correct kan worden aangestuurd. hierdoor onstaan dan die lijnen op het scherm.

je scheldpartij jegens mediamarkt is in dit geval hoogst ongepast. toegegeven, het is niet altijd de meest elegante zaak qua service, maar in dit geval staan ze gewoon in hun recht, hoe jammer het voor de consument ook is.