Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 19-02-2015 05:57:39
Voeding & Gezondheid

Adres van maxman

Even voor alle zekerheid: op het internet staan berichten dat men zal proberen om u formulieren te laten ondertekenen om een creditnota te kunnen maken. niet doen!

u heeft niets besteld, u bent dan ook niets verplicht. u bent al helemaal niet verplicht om de goederen te retourneren en zeker niet om wat voor document dan ook te ondertekenen.

het beste in dit geval is de boel compleet te negeren en zeker geen contact op te nemen met maxman. dat is namelijk precies waar ze op uit zijn! ze hopen uiteraard allereerst dat je zo dom bent om gewoon maar te betalen, maar ze weten daar ook heus wel dat de meesten dat niet zullen doen.

dan hopen ze erop dat mensen zo eerlijk zijn dat ze even contact opnemen om de "fout" te herstellen. op dat moment gaat de complete doos van pandora open: u krijgt te horen dat u de spullen moet terugsturen op uw eigen kosten. tevens moet u dan een of ander formulier ondertekenen, zodat men een creditnota kan maken.

beide eisen zijn complete kul: u bent helemaal niet verplicht iets terug te sturen en voor de kosten van een retourzending staat de leverancier. een creditnota kan iedere verkoper zonder enig probleem aanmaken, zonder dat u daarvoor moet tekenen.

echter, op het moment dat u een getekend formulier terugstuurt, beschikken zij over uw handtekening. het zou niet de eerste keer zijn dat juist die handtekening misbruikt wordt om een vals bestellingsformulier in elkaar te fabrieken, waarmee u vervolgens vast lijkt te zitten aan een abonnement. en dan ben je heel ver van huis.

dus: geen contact opnemen, niets terugsturen. je krijgt vanzelf bericht van een incassobureau. ook daar geldt: niets ondertekenen, niets teruggeven. als ze iets van je willen, dan dagen ze je maar voor de rechter. zowel maxman als alektum lijken inmiddels een aardige verder kan en mag een incassobureau namelijk helemaal niets; ze hebben precies dezelfde rechten als jij en ik.
kijk niet vreemd als ze beginnen te dreigen met politie-onderzoeken en wat al niet meer. laat je niet intimideren, gewoon negeren en niet op reageren.

dit soort praktijken zijn gebaseerd op het creƫren van angst bij de ontvanger. jij hebt niets fout gedaan, ze kunnen je niets maken en dat weten ze zelf ook maar al te goed. zolang jij nergens aan meewerkt, overkomt je niets. naar de rechter gaan ze niet, want ze weten maar al te goed dat ze nogal louche praktijken beoefenen!