Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-02-2015 10:57:42
Computers & Telefonie

Google drive

[quote=fa schreef op vrijdag 20 feb 2015, 09:38]is het verstandig om documenten zoals van de belastingdienst waar al je gegevens opstaan in google drive te plaatsen.
persoonlijk doe ik daar niet zo moeilijk over, ik heb bijna al mijn belangrijke documenten, foto's, programma's en meer zaken op diverse cloud-servers (een stuk of 5) geparkeerd en geloof het allemaal wel.
waarom zouden mijn bestanden zo belangrijk zijn tussen al die miljoenen andere bestanden op die servers, dat men die speciaal zou willen bekijken, maar dat is wat ik persoonlijk vind.

dat wil uiteraard nog niet zeggen dat anderen er ook zo over moeten denken, maar je kunt er wel wat tegen doen.

je kunt elk bestand waarvan je niet wilt dat die mogelijk door anderen worden bekeken inpakken met winrar, en versleutelen met een wachtwoord.
daarna kun je het op die cloud-server zetten.
wil je later wat met het document doen, download je het, doe wat je wilt doen, pak het weer opnieuw in met wachtwoord, en zet het weer op die cloud-server.
hier wat uitleg over hoe te doen met winrar:

klik-> http://www.snelrennen.nl/winrar/wachtwoord.php#.vocals4nrcg">een archief met een wachtwoord beveiligen met winrar

klik-> http://www.winrar.nl/">winrar

officieel is winrar shareware maar als men het openingscherm wegklikt kan men winrar gratis blijven gebruiken om gecomprimeerde archieven uit te pakken.
winrar ondersteund zo goed als alle comprimeer-programma's die er zijn.