Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcgent1 - 20-02-2015 11:37:47
Huishouden & Energie

Verwarming

Geachte filip36, ik kan jou niet bijtreden in uw antwoord. de buizen lopen in heel het gebouw door in de badkamers en woonruimtes van de studio's en appartementen , die buizen vertrekken van de verwarminsketel en lopen door tot verdiep 11.
de warmte meters mogen volgens beschrijving enkel werken wanneer de verwarming aanstaat en begint aan te tekenen vanaf de 4 de minuut bij een temperatuur van 23 graden.
dus een onlogische zaak dat u stelt.
indien een appartement of studio aparte meters heeft ,dus niet gezamenlijk, en men heeft een thermostaat die is afgesteld door eigen op bijvoorbeeld 23 graden ,dan zal die afslaan en men heeft ook geen verbruik.
dit is hier niet het geval , om de eenvoudige reden alles is hier gezamenlijk ,enkel de verlichting is afzonderlijk , en dit klopt 100% met wat de eind factuur die is toegestuurd.
bijkomend probleem is dat zowel de verwarming en het warm water verwarmd word door 1 ketel en extra kosten aangerekend worden voor het water te verwarmen.
het is perfect mogelijk om die ketel tijdens de zomermaanden voor verwarming uit te schakelen en dat men dan enkel warm water heeft. dit gebeurt helemaal niet ,jaar in en uit staan zowel de buizen van verwarming en warm water heel warm.
dus eigenlijk wordt er betaald voor iets dat niet nodig is , er is zelf in 2014 geen onderhoud geweest aan de ketel ,dus dit is allemaal ten koste van de huurder die dit moet betalen en zo hoge facturen hebben .
wij hebben hier mensen die een opleg moeten betalen van € 1500 a € 2000 ,dit terwijl zij niet thuis zijn tijdens de dag omdat ze zijn gaan werken en enkel tijdens de avond gebruik maken van verwarming.
noemt u dit dan uw voorstel om ramen open te plaatsen ,dit terwijl er in de badkamer geen ramen zijn? denk dat uw redenering onjuist is.