Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 20-02-2015 14:22:10
Geldzaken & Recht

Woning huren in de vrije sector?

Zoals ik zei ik heb al diverse objecten gevonden waar wij heel graag willen wonen, dit is echt het probleem niet. het probleem is het huur contract, wij verdienen te weinig, maar volgens onze berekeningen voldoende om de huur te betalen. daarnaast hebben wij dus genoeg vermogen om tegenvallers op te vangen. mijn partner heeft een bedrijf, als dat aan het einde van het jaar nog niet goed genoeg loopt kan zij weer terug in loondienst treden en is ons gezamenlijk inkomen geen probleem.

ons vermogen is niet genoeg om een huis te kopen, wellicht een klein appartement maar in verband met onze wensen en het bedrijf van mijn partner is dit geen wens van ons. daarnaast beschik ik al over een klein appartement op een prachtige plek voor een prachtige prijs. maar daar willen we dus weg.

ja mijn vader kan bijvoorbeeld garant staan, maar ten eerste beginnen makelaars en verhuurders hier dus niet aan. en daarnaast heb ik gemeld dat wij persoonlijk met ons vermogen gerant kunnen staan voor de betaling van de huur. het is nu dus zover om het stappen plan in actie te zetten waarbij mijn vriendin 3 maanden gaat werken en dan weer ontslag neemt als we een woning hebben, belachelijk dus. daarnaast denken wij in bochten als het gezamenlijk kopen van een huis met mijn vader, maar wat hier de mogelijkheden van zijn weten we nog niet.

het enige wat we willen is een leuk huisje huren, wij kunnen dat makkelijk betalen maar toch doen verhuurders moeilijk. mensen die een huis van 900 euro huren hebben een gezamenlijk inkomen van soms 4000 euro bruto nodig. dit betekend een netto inkomen van ca. 3200 euro, in ons geval zou dat betekenen dat wij minimaal 1600 per maand zouden kunnen sparen omdat wij onze zaken goed op orde hebben en zo vaste lasten te beperken. een mooi vooruitzicht hoor, maar momenteel hebben wij hier niets aan. momenteel word het allemaal erg krapjes voor een woning van 900 euro maar nogmaals, wij hebben ruim voldoende vermogen om dit op te vangen. een woning van 800 euro is al een heel ander verhaal. daarnaast gaan wij er natuurlijk vanuit dat van de zomer het bedrijf van mijn partner goed gaat lopen, en anders komt zij natuurlijk gewoon weer in loondienst terecht.

details, details. in het kort, wij hebben aantoonbaar genoeg geld maar geen mogelijkheid om een woning te huren. iemand anders met genoeg inkomen kan morgen op staande voet ontslagen worden en niets meer hebben.