Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-02-2015 17:49:16
Winkels & Webshops

Onbespoten groente

[quote=gerboe schreef op donderdag 19 feb 2015, 09:21]verder is het zo dat op producten uit spanje of marokko over het algemeen veel meer resten van bestrijdingsmiddelen zitten dan op nederlandse producten. kijk eens op het etiket waar uw aankoop vandaan komt.

op dat vertrouwen in nederlandse producenten zou ik maar gauw op terug komen, je gaat er flink de mist mee in...
ze zijn net zo slecht of goed als anderen naar het schijnt..
quote:

te vaak verboden middelen in gewassen, donderdag 19 februari 2015

akkerbouwers en siertelers gebruiken te vaak verboden middelen. de nederlandse voedsel- en warenautoriteit (nvwa) concludeert na onderzoek dat de regels rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen beter moeten worden nageleefd, omdat er anders risico's zijn voor mens, dier en milieu.

uit een steekproef onder driehonderd akkerbouwbedrijven is gebleken dat de bedrijven onbewust of door onzorgvuldigheid te vaak middelen gebruiken die niet toegelaten zijn. het goed reinigen van de spuitapparatuur gaat bij deze telers nog vaak mis. bij 10 procent van de bedrijven was sprake van verwijtbaar handelen. deze bedrijven hebben een boete gekregen.
van de honderd onderzochte siertelers is 12 procent in de fout gaan.

extra inspecties.
de nvwa gaat dit jaar extra inspecties uitvoeren, vooral bij die sectoren die structureel de regels overtreden. mensen die dat herhaaldelijk doen, worden strenger bestraft.

grote gevolgen
radar maakte verschillende uitzendingen over de gevaren van giftige stoffen op tuinplanten, maar ook op voedingswaren als 'biologische' quinoa. ook belichtte radar de gevolgen hiervan op de bijenpopulatie, wat weer een grote impact heeft op het voortbestaan van de mens.


bron, klik-> http://www.radartv.nl/nieuws/archief/detail/article/te-vaak-verboden-middelen-in-gewassen/?utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief">te vaak verboden middelen in gewassen.