Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcgent1 - 20-02-2015 18:14:55
Huishouden & Energie

Verwarming

Beste gerbera , ik denk dat ik klaar en duidelijk ben ,maar misschien moet je eens het verschil lezen tussen wat ik schrijf ,dit namelijk gezamenlijk en afzonderlijk.
we hebben een afzonderlijke meters voor zoals koud als warm water ,het warm water stroomt inderdaad door de buizen ,maar stroomt niet door in de buizen in de woning als er geen kraan openstaat ,dus kranen dicht zowel in keuken als badkamer is er geen verbruik ,de teller begint enkel maar te tellen als er water door de teller loopt ,dit zowel bij koud als warm water.
de buizen van het koud en warm water zijn afzonderlijk en hebben niks te maken de verwarming.
dus een meerverbruik kan er niet zijn als er geen water door deze buizen lopen in de woning na de meter.
het probleem stelt zich wel met de verwarming radiatoren meters in de woning.
deze duiden verbruik aan , dit terwijl de radiatoren niet aan liggen ,en dus ook in de zomer terwijl het buiten warm is en men nooit de radiatoren gebruikt ,als ik aan het koken ga zie ik het gebruik op de meter lopen ,en dit is zo in de badkamer ook het geval ,radiator kraan staat ook dicht en er is verbruik , dus als er verbruik is terwijl alles dicht staat ,dan werken deze meters niet volgens hoe ze zouden moeten werken .
als men dan spreekt als iedereen een afzonderlijk verwarming systeem hebben en de thermostaat instelt op ,23 graden zal die dan afslaan wanneer de temperatuur is bereikt en dan hebt u ook geen verbruik.
inderdaad is het wel zo dat de buizen van de verwarming door heel het gebouw lopen in de woningen en iedereen heeft van die meters ldoprimo® iii op zijn radiatoren staan, dus ik kan dan ook niet betalen voor alle bewoners ,want die krijgen ook eind afrekeningen tussen € 1000 en € 2000 en dit nadat er al voorschotten zijn betaald gedurende het volledige jaar.
dus uw verhaal dat u schrijft is van toepassing op bewoners dat zijn aangesloten op een eigen verwarming ketel en gas en water toevoer en betalend aan energie maatschappij van hun keuze.
wanneer het volop zon is ,duid mijn meter van de radiator meter in de woonkamer ook aan en dit terwijl de kraan helemaal dicht staat , en de venster openstaat ,dus die meters werken dus op de kamer of omgeving temperatuur en niet op de radiator.
als u eens goed kijkt op de website zal u bemerken dat er nog mensen zijn die daarover klachten hebben.
kijkt u even naar de link van aurora1 en lees dan eens hoe het zou moeten werken ,die persoon weet over wat ik spreek
vriendelijke groeten