Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-02-2015 22:53:28
Auto & Vervoer

Rood licht flitspaal andere richting

[quote=fatihg schreef op vrijdag 20 feb 2015, 21:07]
alleen weet ik nu niet zeker of ik door rood ben gereden, maar kan een flitspaal ook van voren flitsen? voor snelheid weet ik dat dat kan, maar kan ook ook voor rood licht?
bedankt!
ik zou zeggen, bereken je kansen eens aan hand van onderstaande beschrijving...
quote:

hoe werkt een roodlichtcamera precies?
de roodlichtcamera wordt aangestuurd door twee lussen in het wegdek die net ná de stopstreep liggen. een auto die bij rood licht over deze twee lussen rijdt, veroorzaakt een storing in het magnetische veld dat rondom die lussen ligt en de camera registreert dat er door rood wordt gereden en 'flitst'. de camera wordt pas in werking gesteld 'ergens' tussen nul en één seconde nadat het licht naar rood is gegaan. zo wordt degene die door geel/oranje rijdt niet afgestraft. de politie stelt deze 'pardontijd' in, maar niet duidelijk is op basis waarvan deze tijd daadwerkelijk wordt bepaald.
een meting wordt pas gedaan ná een seintje vanuit de lussen en altijd met een check van de stand van het verkeerslicht (rood/geel/groen). voor het roodrijden wordt het ogenblik dat het voertuig over de eerste lus ná de stopstreep rijdt vergeleken met de stand van het verkeerslicht (al dan niet rood of groen). bij rood, en dus een overtreding, maakt de roodlichtcamera twee foto's. de eerste foto registreert de overtreding. de tweede foto registreert of het voertuig nog stopt op de eerste lus of doorgereden is en ook de tweede lus heeft bezet. voor het vaststellen van snelheid wordt de tijdspanne gemeten tussen het moment waarbij het voertuig na de eerste lus (na de stopstreep) over de tweede lus (na de stopstreep) rijdt. gecheckt wordt of de maximumsnelheid wordt overtreden en of door rood c.q. groen gereden is. de flits gaat in éénduizenste van een seconde; bij digitale camera’s is dat een onzichtbare (infrarode) flits.


het wel en wee over de schrik van velen van ons:

klik hier-> http://www.dirkdebaan.nl/hoe-werkt-een-roodlichtcamera.html">hoe werkt een roodlicht- en snelheidscamera?