Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 20-02-2015 23:04:41
Computers & Telefonie

Opgelicht door premium smsjes

Zoals zovelen ben je ook misleid. het is een schrale troost, maar er zijn velen je voorgegaan en ik ben bang dat er ook nog velen zullen volgen.

dit soort "kwisjes" prikkelt je nieuwsgierigheid en daarmee verleiden ze je aan het eind om je telefoonnummer door te geven. als je goed had opgelet, had je ongetwijfeld ook ergens op die pagina wat hele kleine lettertjes gezien, waarmee men vermeldt dat je je verbindt aan een sms-abonnementsdienst.

dit soort tekstjes staan echter meestal zo onopvallend geplaatst, dat ze veel mensen helemaal niet opvallen. en dus trappen ze erin, met als gevolg dat ze veel geld verliezen.

voor de toekomst: zodra je voor een test, kwis, enquete, horoscoop of iets dergelijks je telefoonnummer moet opgeven, niet doen! nooit! het gaat je alleen maar geld kosten en waarschijnlijk is het testje (etc.) toch volkomen nonsens. het gaat er namelijk alleen maar om dat ze jou zoveel mogelijk berichtjes kunnen gaan sturen en dus flink aan je verdienen.

ik geef je weinig hoop dat je ooit een cent terugziet, maar beschouw dat dan maar als leergeld.