Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 21-02-2015 15:56:58
Geldzaken & Recht

Woning huren in de vrije sector?

Het begint inderdaad absurd te worden. de makelaars doen het vaak in opdracht van verhuurders en deze stellen die regels. maar ook de grote woning corporaties hanteren deze regels zoals ymere.

wij hebben gisteren een mail gestuurd met wat concrete hoge bedragen erin, wat we toch echt liever niet per email doen. na eerst afgewezen te worden word er opeens contact met ons gezocht. wellicht om een gedeelte daarvan onder de tafel door te schuiven, maar er is nog geen contact geweest dus dat weet ik nog niet. wel vind ik het vreemd als er nu opeens wel mogelijkheden zijn.

6 maanden vind ik redelijk, 3 maanden vooruit betalen is normaal en een bank garantie van 3 maanden is dat ook. tezamen is dat 6 maanden huur en daar zou ik geen problemen mee hebben. dit geven wij dus ook altijd aan in de vorm van bank garantie.

echter hebben de telefonisten en soms zelfs de makelaars geen idee wat een bank garantie precies inhoud. ach ja, het spelen van candy crush op je mobiel is uiteraard interessanter dan je werk uitvoeren.