Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 22-02-2015 03:01:08
Geldzaken & Recht

Voorlopige belastingaanslag blijkt nogal een aanslag

Algemeen principe: aftrekpost of posten of het hoogste inkomen in aftrek nemen. soms kan er verfijnd worden bij tweeverdieners. en de slimmerds kunnen bij de hypotheekrenteaftrek vaak gebruik maken van de aanslaggrens van € 45. (lees: € 45 belastingvoordeel) dat is ongeveer de prijs die je betaalt als je de belastingaangifte uitbesteedt. (vanaf € 25 lees je in de krant)

als basisprincipes niet bekend zijn zoals hier is een redelijk goed advies: besteed de belastingaangifte uit. niks mis mee. of laat je helpen door iemand met enig verstand van zaken. of als je lid bent van een vakbond of ouderenbond: aangifte is (bijna) gratis. het lidmaatschap volstaat.

bij een simpele aangifte met jaaropgaven (inkomens), hypotheekrenteaftrek is het enige 'kunstje' de verdeling. zoals gezegd: aftrek op het hoogste inkomen. en probeer voor de zekerheid 3 minuten lang wat andere verdelingen. heb je ook nog kans dat de € 45 eruit komt. zeker als 2 partners (tweeverdieners) een voorlopige teruggaaf hebben.